Acrylnagels


De toepassing van acrylnagels is hetzelfde als die van gelnagels, namelijk het verstevigen en verlengen van de nagels. De acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletje. Dit acrylbolletje wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd en hard door de blootstelling aan de buitenlucht vanzelf uit. De acrylpoeders worden geleverd in verschillende kleuren. Acrylnagels zijn dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels.

Het zetten van acrylnagels
Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden en de nagelriemen worden ingesmeerd met olie en teruggeduwd. De nagels worden dan eerst “mat” gevijld, dat wil zeggen dat de glanslaag van de natuurlijke nagels wordt gehaald. De nagels worden verlengt met een tip. Als het nagelbed te kort is zal er gebruik gemaakt worden van een sjabloon. Na het schoon en vetvrij maken van de nagels zal de acryl worden aangebracht. Er wordt gebruik gemaakt van de “reverse-techniek”, dat wil zeggen dat ik allereerst het nagelbed bedek en daardoor de smilelijn nog bij kan vijlen, zodat deze precies goed is. Vervolgens wordt de vrije rand bedekt. Als de acryl voldoende is uitgehard zullen de nagels worden gevijld en gepolijst.

Nailart zijn de kleine kunstwerkjes op de nagels. De mogelijkheden met nailart zijn eindeloos.  Voor nailart gebruiken wij creaties glitters, coloracryl, steentjes, figuurtjes etc. Voor de afwerking wordt standaard een finish-gel gebruikt, dat wordt uitgehard in een UV-lamp. Met deze finish-gel seal ik dan als het ware de nagel in, waardoor deze nog extra stevigheid krijgt en een heel mooie glans.
Ook is het mogelijk om de nagels af te werken met een topcoat.  Na 2 tot 4 weken zal de nagel zo ver gegroeid zijn dat het nodig is om de acrylnagels te laten opvullen. Wij zullen waar nodig de oude acryl vervangen met een nieuwe laag en er voor zorgen dat de acrylnagel weer aansluit aan de nagelriem.

Tips voor verzorging van kunstnagels
Tot slot een aantal tips voor de verzorging van gel en/of acryl nagels.:
– Gebruik handschoenen als je gaat schoonmaken met bijtende middelen zoals ammonia, spiritus en antikalk middeltjes om te voorkomen dat de acrylnagels oplossen en loslaten.
– Gebruik nagellak remover zonder aceton, dit lost namelijk acryl op.
– Gebruik dagelijks nagel olie om de kunstnagels mooi en in conditie te houden.
– Laat kunstnagels altijd door de nagelstyliste verwijderen zodat je ook na je kunstnagels mooie nagels behoudt.