Braziliaans harsen


Brazilian waxing is het verwijderen van haar rondom de genitaliёn door middel van harsen.  De naam Brazilian waxing komt van 7 Braziliaanse zussen die ermee begonnen zijn om aan de vraag naar haarverwijdering i.v.m korte bikini’s te voldoen.
Sindsdien is het steeds populairder geworden en zijn er al vele beroemdheden die er bij zweren. Mensen die zich laten harsen zeggen dat het hygiёnischer, mooier en meer zelfverzekerd doet voelen.

Een ander voordeel van harsen is dat de behandeling gemiddeld 4 tot 6 weken resultaat geeft en je je dus gedurende die tijd niet hoeft te scheren. Daarnaast is het zo dat als je je regelmatig laat harsen, de tijd tussen 2 behandelingen groter zal worden.
In sommige gevallen zal een deel van het haar zelfs helemaal niet meer terug komen. Of je je nu laat harsen voor het strand, om je meer zelfverzekerd te voelen, uit hygiёnisch oogpunt of puur omdat het sexy is, er zijn vele redenen om je te laten harsen.

Bij een Brazilian wax worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied:

Na een Brazilian wax hoef je niet meer bang te zijn voor haren die onder je slip vandaan komen. Je krijgt een bikini-lijn met een zachte huid, zonder pukkels en irritaties.

Wanneer een afspraak maken.
Als je haarloos op vakantie wilt, is een afspraak 2 of 3 dagen ervoor ideaal. Geef de haarfollikels even de gelegenheid weer bij te komen voordat je in je bikini glijdt. Vermijdt een wax op de eerste 3 dagen van of 3 dagen voor de menstruatie. Maak op tijd een afspraak: houdt rekening met volle agenda’s in de vakantieperiode.

De meest prettige lengte van haren om te behandelen is ongeveer 2 centimeter. Dat wil zeggen dat je ongeveer 2 a 3 weken voor de behandelingsafspraak niet meer mag scheren.
Te lange haren worden voordat de behandeling start eerst (bij)geknipt. Huid en haren worden met desinfectie en voorbereidende lotion op de behandeling voorbereid.
Hierna wordt de hars met harscassette, spatel of kwast op de haren aangebracht. Dit voelt meestal warm aan, op gevoelige plaatsen vaak behoorlijk warm. Hierna wordt de hars tegen de haarrichting in met een ruk van de huid getrokken, waardoor haren die in de hars aangedrukt zitten zullen verdwijnen.

Hoe pijnlijk is het waxen?
Niet pijnloos. Maar veel mensen verbazen zich dat de pijn minder erg is als ze hadden gedacht. Pijn is afhankelijk van meerder factoren: de een kan nu eenmaal meer verdragen dan de ander.
Heb je een erg lage pijngrens, neem dan 1 uur voor de behandeling een paracetamol. (geen aspirine!) Het doel heiligt tenslotte de middelen: even doorbijten en je bent weken haarvrij.
Na ongeveer 45 minuten sta je weer opgelucht buiten, pijnvrij en belangrijk: haarvrij !

Mannen en een brazilian.
Is een brazilian wax ook mogelijk bij mannen? Ja, geen probleem.
Ook voor mannen geldt: er zijn huidgedeeltes welke de behandeling meer of minder pijnlijk zullen ondervinden.

Het resultaat.
Na de 1e behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van de persoonlijke haargroei-snelheid.
In de meeste gevallen is de haargroei minimaal in de eerste tot 2e week niet voelbaar. In de 3e of 4e week zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter.
Regelmatig harsen zal zorgen voor een verminderde haargroei.

Voor de behandeling.

 • Neem desnoods een Paracetamol of een Advil 1 uur voor de behandeling.
 • Zorg dat de huid niet zonverbrand is: door waxen worden behalve haren ook de huid meegenomen
 • Trek voor een bikini-wax een zo hoogmogelijk opengesneden bikini-broekje of string aan.
 • Scrub de huid 1 of 2 dagen voor de behandeling: dat scheelt ingegroeide haren achteraf.
 • Gebruik geen bodylotion, bodyolie of douchecrème (Dove) op de dag van de behandeling.

Na de behandeling.
Ondanks we niet kunnen voorspellen of garanderen of iemand een reactie krijgt van de behandeling, hebben de meeste klanten niet meer dan wat roodheid, gevoeligheid na een behandeling.
Haren kunnen tijdens de behandeling afbreken, waardoor sommige haren sneller uitgroeien dan andere.

Tips:

 • Vermijd direct na de behandeling de zon, gebruik in elk geval een sunblock: net geharste lichaamsdelen zijn gevoelig voor hyperpigmentatie ( blijvende donkere huidskleur ) wanneer zij in aanraking komen met zonlicht.
 • Vermijd overmatige transpiratie (door zwaar werk of sporten)
 • Vermijd 24 – 48 uur de zon, zonnebank, sauna, stoomcabines en whirlpools.
 • Neem liever een koele douche of ga zwemmen.
 • Gebruik eventueel een paar dagen na de behandeling een bad- of douchecrème voor een gevoelige huid
 • Gebruik geen exfoliante producten (huidschilfer) (zoals AHA’s, scrubs) en loofa’s tot tenminste 24 uur na de behandeling.
 • Om ingegroeide haren en ontstekinkjes te voorkomen draag je liever geen strakke synthetische kleding.
 • Regelmatig waxen helpt de huid te wennen aan deze behandeling en minimaliseert irritaties.

Eerste Hulp Bij Ingegroeide Haren.
Er zijn een aantal methoden om ingegroeide haren tegen te gaan:

 • vermijdt warmte, vermijdt strakke kleding, panty’s, synthetische kleding en/of slips
 • scrubben van de huid ( op bikini-lijn en schaamstreek voorzichtig! )
 • bij een volgende afspraak onderzoekt de behandelaar de huid: mochten er veel “ingroeiers” zitten,dan worden deze met een steriel naaldje uit de huid gewipt en de huid nabehandeld.