Epileren met touw


Je kunt je wenkbrauwen op verschillende manieren epileren. Plukken met de pincet is wel de meest gebruikte manier, maar ook harsen en waxen zijn mogelijk. Een hele oude manier, het epileren met de draad lijkt steeds meer in opmars.

Goed bewaard geheim

Epileren met een draad is een oude methode uit het Midden-Oosten om gezichtshaar te verwijderen. Het blijkt bovendien een goed bewaard geheim bij diverse beroemdheden die al jaren voor deze methode kiezen.

Gezicht
De methode is vooral geschikt voor de verwijdering van het gezichtshaar van bovenlip en wenkbrauwen en minder geschikt voor grotere gedeelten als de oksels en bikinilijn, hoewel deze manier in het Midden-Oosten voor het hele lichaam wordt gebruikt.

Nadelen?
Net als andere methoden van ontharen als waxen, harsen en epileren kan het epileren met de draad huidirritaties en ingegroeide haartjes tot gevolg hebben. Ook doet het wel pijn, alhoewel minder dan epileren met de pincet. Het is minder snel dan waxen en harsen maar natuurlijk wel sneller dan haartje voor haartje epileren met de pincet.

Voordelen?

Toch heeft epileren met de draad verschillende voordelen:

  • het is hygiënisch omdat je de huid niet aanraakt met de handen.
  • de huid heeft niet te lijden onder de behandeling, zoals dat wel gebeurd bij waxen en harsen. De huid wordt niet onnodig uitgerekt.
  • minder kans op roodheid en misschien daardoor wel geschikter voor de gevoelige huid.
  • de haartjes blijven lang weg en komen fijner terug.
  • de haartjes worden in een nette lijn verwijderd wat handig is bij de wenkbrauwen.
  • met de methode kunnen de kleinste haartjes worden verwijderd.