Fruitzuurpeeling


Fruitzuur behandeling:
Een behandelmethode welke dieper in de huidlagen werkt dan een “gewone gezichtsbehandeling”. De fruitzuurpeeling is een behandelmethode die dieper in de huidlagen werkt dan een “gewone gezichtsbehandeling”. Deze behandelmethode is direct zichtbaar en houdt lang zijn resultaat. Het woord fruitzuur zegt het al: het product heeft een ph waarde van 2,3 (is dus een zuur). De huid kan onder andere zuren door een beschermende huidlaag laten gaan. Daarom laat de huid deze stof toe tot aan de levende huidlagen, eenmaal daar gaat hij intensief zijn werking doen. In het kort omschreven wat fruitzuren doen met de huid is:

Hoornlaag verdunnen: Dode huidcellen weg, mooiere kleur van de huid.
Verhoging cel activiteit: Meer doorbloeding, meer opname werkzame stoffen.
Lifting van de huid: Huid wordt letterlijk strakker.
Betere vocht-vet balans: Minder droge huid of minder talgaanmaak.
Meer stevigheid in de diepere huidlagen: Preventieve werking tegen huidveroudering.
Minder  zichtbaar pigmentvlekken: Soms gaan ze helemaal weg.
Egalere huid: Huid ziet er egaler en jonger uit, poriën verfijnen.

Deze behandeling wordt vaak 2 keer per jaar gedaan om de huid zijn conditie te laten behouden. Om echter de huid aanzienlijk te verbeteren wordt deze in een kuur toegepast. Voordat de behandeling begint wordt gekeken wat er bij u huid kan worden verbeterd. Tijdens de behandeling kunt u het verschil al zien.

Let op! Na een eenmalig behandeling mag u 6 weken niet zonnen en tijdens een kuur behandeling mag er helemaal niet gezond worden tot dat de kuur voor bij is. Daarom worden deze behandelingen alléén voor en na de zomer gedaan.

Behandel methode:
We reinigen uw huid en brengen het fruitzuurproduct aan. Naarmate u vaker een peeling hebt gehad, wordt het percentage fruitzuur iets verhoogt.
Bij het aanbrengen ontstaan een licht branderig gevoel. Na enkele minuten wordt de peeling geneutraliseerd en gaan we de huid verder uitreinigen en met de dag crème verzorgen. Meestal is uw huid dan wat rood, maar dit is snel verdwenen.

Effect behandeling:
Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar. Maar voor een optimaal resultaat kunt u het beste kiezen voor drie tot zes behandelingen achter elkaar. Ook adviseren wij om, in de periode dat u behandeld wordt, huidverzorgingsproducten te gebruiken met fruitzuur. Als u de eerste reeks behandelingen hebt afgesloten, is één peeling per drie of zes maanden voldoende. Zo blijft het resultaat behouden.